15 milliós pályázat az OTP-nél15 milliós pályázat az OTP-nél

Az OTP Business idén is kiírta Társasházi Pályázatát, amelynek keretében 20 lakóközösség juthat összesen 15 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz. A bank már 13. éve ad támogatást a társasházi pályázat keretében, tavaly 860 lakóközösség nyújtott be pályázatot.

Idén két kategóriában indulhatnak a jelentkezők. Az „Otthon a közösségben” a társasházak és lakásszövetkezetek üzemeltetésének hatékonyabbá vagy környezettudatosabbá tételét, illetve a közös helyiségek fejlesztését célozza. Például online leolvasható mérőórák felszerelése, szelektív hulladékgyűjtők kialakítása, esetleg biciklitárolók vagy pihenő- és játszóhelyek kiépítése tartozik ide. Az „Otthon a jövőben” kategóriába a lakók biztonságát és védelmét célzó beruházások, illetve az energiahatékonysági felújítások tartoznak, így például a baleset-megelőzés, az épületek akadálymentesítése, digitális kaputelefon rendszer kialakítása, vagy akár energiatakarékos (LED) lámpák telepítése.

A pályázati kiírás megtalálható: itt.

A szabadesésA szabadesés

Mindannyian szenvedtük a fizikaórákon (bár biztos voltak olyanok, akik élvezték), de a szabadeséskapcsán most nem Galileo Galilei-re gondoltunk, aki a pisai ferde toronyból leejtett testekkeltanulmányozta azt. Hanem sajnos a régi