Elhúzódás! Tisztelt Lakóközösség!Elhúzódás! Tisztelt Lakóközösség!

Mint valószínűleg Önök is tudják, hogy néhány nappal ezelőtt a kormány törvénymódosító javaslatot nyújtott be a parlamentnek, mellyel őszig meghosszabbítanák a most érvényben lévő veszélyhelyzettel összefüggő intézkedéseket. Ezzel kapcsolatosan szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a veszélyhelyzet lehetséges meghosszabbításával egy rendes közgyűlés megtartásának időpontja jelenleg bizonytalan. Azaz, ezen döntéssel a legitim közös képviselő választás a veszélyhelyzet megszüntetéséig (vagy jogszabály módosításig) továbbra sem lehetséges!

Ugyanakkor előfordulhat egyes társasházkezelők, ennek ellenkezőjéről tájékoztatják a lakóközösséget, azt állítva, hogy írásbeli vagy online szavazással ezt a problémát át lehet lépni. Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra, hogy a jelenleg érvényben lévő a veszélyhelyzet során a személy- és vagyonegyesítő szervezetek működésére vonatkozó 502/2020 (XI. 16.) Kormányrendelet 14. § alapján a jelenlegi közös képviselő felmentése (és új közös képviselő megválasztása) semmilyen módon nem lehetséges. Amennyiben ilyen ígéretekkel érkező „szakemberek” jelentkeznek, mindenképpen tartsák szem előtt, hogy a jelenleg érvényben lévő szabályozás alatt a váltás semmiképpen nem lehetséges, még akkor sem, ha erről írásbeli, vagy online közgyűlési határozat rendelkezik. (A szolgáltatók, bankok sem fogadják el ezeket a határozatokat.)

Az elmúlt időszakban sajnos egyre több elkeseredett lakóközösség részéről érkeztek kérések/kérdések ezzel kapcsolatban. Még egyszer szeretnénk hangsúlyozni, hogy jelenleg (még) nincs lehetőség váltásra, ugyanakkor a továbbiakban is készséggel állunk rendelkezésükre ingyenes segítségnyújtással/tanácsadással bármilyen társasházakat/közös képviselő váltást érintő ügyekben.

Kérdés esetén forduljanak hozzánk bizalommal!

Velünk nincs egyedül! NagyHázak

A török átok…..A török átok…..

Egy rossz szomszéd nagyon meg tudja keseríteni bármelyik család hétköznapjait. Amindennapi hangoskodás, a hangos zene, rosszabb esetben veszekedés-ordibálás hangjátbizony nem szívesen hallgatja az ember, főleg ha az már estébe nyúlik,

I. kerület – PályázatI. kerület – Pályázat

Budapest Főváros I. kerület Budavári Önkormányzat fontos célkitűzése a városzöldfelületeinek növelése, környezettudatosság erősítése.A program végrehajtásának keretében, a zöldfelületek növelésének és minőségifejlesztésének érdekében Budapest Főváros I. kerület Budavári Önkormányzata(továbbiakban: Kiíró) pályázatot