TÁRSASHÁZKEZELÉS

Vállalkozásunk fő profilja társasházak, lakóparkok, kisebb lakóközösségek közös képviseleti tevékenységeinek magas színvonalú ellátása. A NagyHázak teljes értékűen képviseli az általa kezelt társasházakat, a tulajdonosok megelégedettségére.

Célunk kiváló minőségű komplex ingatlankezelési szolgáltatások nyújtása, tapasztalt szakemberekkel. Működésünkben kiemelten kezeljük a biztonságos költségvetés kidolgozását és fenntartását, szem előtt tartva a lakóközösség költséghatékony törekvéseit. Törekszünk arra, hogy szükség esetén mindig elérhetőek legyünk.

A társasház kezelési tevékenység keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtjuk:

 • Komplex társasház-kezelés, közös képviselet
 • Lakónyilvántartások vezetése,
 • Éves rendes közgyűlés, rendkívüli közgyűlések összehívása, lebonyolítása, jegyzőkönyvek elkészítése, határozatok végrehajtása, közgyűlési határozatok könyvének vezetése.
 • Szervezeti és Működési Szabályzat, Alapító Okirat (ügyvédi által ellenjegyzéssel), Tűzvédelmi Szabályzat, Házirend készítése és módosítása.
 • Teljes körű pénzügyi ügyintézés, tulajdonosi elszámolások, társasház egészére elszámolások készítése, költségvetési terv készítése
 • Tulajdonosi kintlévőségek kezelése, követeléskezelés
 • Műszaki háttér, karbantartások, külső és belsőépítészeti munkák, hibaelhárítások, műszaki problémák megoldásának szervezése, elvégeztetése.
 • A hatósági bejárásokon közreműködés, a hozott határozatok alapján intézkedés.
 • A társasházak gépészeti, elektromos, központi berendezések ellenőriztetése, karbantartásának megszervezése, hibaelhárítás.
 • A közüzemi díjak (víz, villany, hulladékszállítás stb.) számláinak valamint a mérőórák állásának ellenőrzése,
 • Egyéb ügyintézési feladatok: garanciális ügyek, közműegyeztetések, banki ügyintézés, külön tulajdont érintő ügyek intézésének segítése.
 • Szaktanácsadás: műszaki, jogi, biztosítási ügyekben.
 • Karbantartás terv készítés
 • Műszaki hibaelhárítási ügyelet (24 órás műszaki, technikai, hibaelhárítási ügyeletet tartunk fenn)

KERTGONDOZÁS

Egy minőségi társasházi otthon nemcsak a saját lakásnál, hanem a közvetlen környezeténél kezdődik. Azaz egy Társasház részére ugyanolyan fontos egy gondozott, zöldellő kert, egy jól ápolt, esetleg virágokkal teli belső udvar, mint egy rendezett lépcsőház vagy egy kulturált folyosó.

Kertgondozási tevékenységünk keretében kertgondozást, fűnyírást, gépi fűkaszálást, fakivágást, sövénynyírást, kertfenntartást, öntözrendszer karbantartást, téliesítést és víztelenítési szolgáltatásokat nyújtjuk Önöknek.


TAKARÍTÁS

Fontos számunkra, hogy az általunk takarított területeken egy tiszta, és higiénikus környezetet teremtsünk meg, A társasházak takarításánál igyekszünk a lakók igényeinek megfelelni, és egy tiszta, a legjobb tudásunkkal takarított házzal megszolgálni a bizalmukat, hiszen nem mindegy, hogy milyen környezetben élnek nap, mint nap.

Vállaljuk:
– A lépcsőházak takarítását (heti rendszerességgel, 1-2 alkalommal igénytől függően).
– Társasházak nagytakarítását
– A járványhelyzetre tekintettel vegyszeres, fertőtlenítő takarítást, ózonos fertőtlenítést
– Belső burkolatú udvarok takarítását

A lakókkal történő rendszeres egyeztetés segítségével igyekszünk minden kérésnek eleget tenni, hogy gördülékenyen, és mindenki legnagyobb megelégedésére történjen a társasház takarítási tevékenysége. A takarítás díja függ a lakások számától, kukák konténerek kihelyezésétől a takarítandó utcafront nagyságától.


KÖNYVELÉS

Egy társasház csak akkor működhet átlátható és törvényes módon, ha minden évben elkészül költségvetési terve, amely a főbb bevételeket és kiadásokat tartalmazza, valamint rendben, a törvényben meghatározott időre elkészül éves számviteli beszámolója, ami alapján a tulajdonosi közösség a közgyűlésen fogadhatja el a társasházkezelő (közös képviselő) elszámolását.

A társasház könyvvezetését úgy kell megvalósítani, az évente elkészülő számviteli beszámoló a társasház vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről, illetve azok változásáról megbízható és valós képet adjon. Könyvelési szolgálatunk keretében vállaljuk társasházak könyvelését, bérszámfejtését, bevallások elkészítését, adóhatósági ügyintézést, NAV revízió esetén a Társasházak képviseletét. Továbbá igény esetén vállaljuk korábbi évek újrakönyvelését.


PÁLYÁZATÍRÁS

Társasházak részére

A társasházakat érintő pályázatok célja a társasházban élők szűkebb környezetének minőségi javítása, szépítése, rendezettebbé tétele, a közösségi élet kialakításának, fenntartásának támogatása, a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása, és ezeken keresztül a közösségi kezdeményezések ösztönzése. Felújításra, korszerűsítésre elsősorban önkormányzati és állami pályázati kiírások érhetők el, de emellett egyre gyakoribbak, hogy a különböző pénzügyi intézeteknél elérhető pályázatok száma is. A NagyHázak folyamatosan követi a lakók igényeinek, illetve a társasházak fejlesztésének megfelelő pályázati kiírásokat, és ez alapján külön díjazás keretében vállaljuk:

 • a megjelent pályázatok teljes dokumentációjának összegyűjtését
 • pályázatok megírását, benyújtását
 • a kivitelezés nyomon követését
 • pályázati elszámolás elkészítését
 • utógondozást

Jelenleg aktuális társasházakat érintő pályázatok ide kattintva érhetők el.

Lakás felújítási pályázat magánszemélyek részére

2021. január 1-jén hivatalosan is indul a Kormány gondozásában, a Családvédelmi terv részeként a lakás felújítási pályázat, és egészen 2022. december 31-ig igénybe vehető. A pályázat segítségével saját tulajdonú ingatlan felújítását 3 millió forintig visszatéríti az állam, amennyiben legalább egy gyermeket nevelnek otthon. A pályázati kiírás ide kattintva elérhető.

Igény esetén vállaljuk magánszemélyek részére a Kormány által meghirdetett lakás felújítási pályázatok elkészítését. Kérje ajánlatunkat a +36-20-357-4984 telefonszámon.